Pečený česnek s topinkou recept
Pečený česnek chutná lehce oříškově a nemá tak ostrou chuť. Můžete ho namazat na topinky, ale klidně i na čerstvé pečivo. Je to skvělá chuťovka třeba ke sklence vína.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 5 paliček českého česneku
- olovový olej
- sůl
- chléb na topinky
- alobal
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. Z paliček česneku odřízneme vršek, tak aby byl vidět malý kousek stroužků. Pak každou paličku pokapeme olejem a zabalíme do alobalu.
Balíčky naskládáme na plech a v předehřáté troubě pečeme česnek 40 minut. Pak balíčky rozbalíme a dopečeme ho, až začnou stroužky zlátnout.
Mezitím opečeme na sucho topinky. Pečený česnek je měkký a krásně s ním každou topinku natřeme. Posolíme a můžeme podávat.