Dýňové rizoto recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Rizoto v barvách podzimu? Stačí přidat dýni! Tato zelenina patří k favoritům podzimní sezony a připravit se dá na mnoho způsobů. I klasické italské rizoto s parmezánem dostane s dýní úplně jiný rozměr! Pokud sáhnete po odrůdě Hokkaido, ušetříte si spoustu práce, protože tuhle menší odrůdu dýní není třeba loupat. Rizoto je jednoduchý recept, který zvládnou připravit i začátečníci.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 450 g dýně Hokkaido
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • 350 g rýže na rizoto (Arborio nebo Carnaroli)
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 1 litr zeleninového vývaru (nebo voda a bujón)
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 50 g parmezánu
  • pepř


Způsob přípravy

Dýni rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na malé kostičky. Šalotku a česnek oloupeme a najemno nakrájíme.

V hrnci necháme rozehřát máslo společně s olejem, nasypeme k nim česnek, šalotku a osmažíme je. Přidáme na kostičky nakrájenou dýni a pár minut ji dusíme.

Ke směsi nasypeme rýži (není třeba předem proplachovat) a minutu ji dusíme. Do pánve přilijeme víno a minutu ho necháme provařit. Rýži osolíme a k rizotu postupně přiléváme horký vývar. Rýži promícháváme a přibližně po 20 minutách bude uvařená.

Do hotového rizota vmícháme parmezán, zaykysanou smetanu, ochutíme ho pepřem a podáváme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dýňové rizoto recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dýňové rizoto.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dýňové rizoto .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dýňové rizoto


×