Vánoční marokánky recept
Křehké cizokrajné cukroví, které u nás zdomácnělo. Je to skvělé pohoštění ke kávě nebo na vánoční stůl.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 dkg hladké mouky
- 8 dkg moučkového cukru
- 2 dkg másla
- 10 dkg nasekaných mandlí
- 10 dkg rozinek
- 2,5 dl mléka
- 10 dkg umletých vlašských ořechů
- špetka soli
- 10 dkg kandované pomerančové a citronové kůry
- 1 tabulka čokolády
Způsob přípravy
Křehké cizokrajné cukroví, které u nás zdomácnělo. Je to skvělé pohoštění ke kávě nebo na vánoční stůl. V hrnci, za stálého míchání, přivedeme cukr, mouku a máslo k varu a vaříme 5 minut. Odstavíme z plotny a zamícháme všechny ostatní přísady. Směs necháme vychladnout.
Po vychladnutí klademe na tukem vymazaný plech pomocí lžičky malé hrudky směsi. V mírné troubě(180 stupňů) pečeme asi 20 minut. Vychladlé marokánky namáčíme do polevy, kterou připravíme rozpuštěním čokolády s trochou mléka a másla ve vodní lázni.