Obložené kotlety recept
Obložené kotlety s hranolky nebo se smaženými bramborami připravte třeba k nedělnímu obědu. A pak jděte odpoledne na dlouhou procházku, díky vydatnému jídlu budete mít spoustu sil.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 libové vepřové kotlety
- 4 vejce
- 4 lžíce strouhaného parmezánu
- 4 plátky anglické slaniny
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Kotlety naklepeme a na krajích nařízneme, aby se při vařené nezkroutily. Po obou stranách každou osolíme a opepříme.
Do vyšší pánve naskládáme kotlety vedle sebe a na trošce oleje je osmažíme z obou stran. Pak je podlijeme trochou vody a dusíme tak dlouho, až změknou. Vodu necháme vyvařit, znovu maso podlijeme olejem, na každou kotletu položíme plátek slaniny, na něj rozklepneme vejce a posypeme strouhaným sýrem. Pak pánev přikryjeme pokličkou a zvolna kotlety smažíme až vejce ztuhnou a sýr se roztaví.
Podáváme horké s vybranou přílohou.