Polévka na posílení imunity recept
Polévka na posílení imunity se hodí vždycky. A v sezóně chřipek a virových onemocnění vůbec, se hodí úplně nejvíc. Polévka plná zeleniny je tedy dobrá volba.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 mrkev
- 1 pórek
- 1 petržel
- 1/4 celeru
- 1 cibule
- 1/5 hlávky kapusty
- 2 brambory
- 2 rajčata
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce smetany
- mletý černý pepř
- sůl
- kari koření
- olivový olej
Způsob přípravy
Mrkev, celer a petržel očistíme a nakrájíme na kostičky. V hrnci je pak na horkém oleji orestujeme za všech stran. Zeleninu zalijeme vodou, přidáme špetku kari, pepře a soli a oloupané a na kostky nakrájené brambory. Vše přivedeme k varu a vaříme do poloměkka.
Nyní přidáme nakrájenou kapustu, na tenké proužky nakrájený pórek, oloupanou ale celou cibuli a celá rajčata. Přidáme utřený česnek a znovu vaříme už jen asi 7 minut.
Z polévky odstraníme cibuli a rajčata, podle chuti ji ještě okořeníme a osolíme a zjemníme smetanou. Nakonec jednotlivé porce horké polévky posypeme trochou nastrouhaného křenu. K polévce můžeme přidat krajíček čerstvého chleba.