Krémová polévka z pečených kaštanů recept
Připravte si doma polévku ze symbolu nadcházejících svátků. Krémová polévka z pečených kaštanů je naprostá delikatesa a rozhodně byste ji měli vyzkoušet.
Ingredience receptu
- 250 g pečené a oloupané kaštany
- 1 ks malá cibule, posekaná na drobné kostičky
- 100 g celeru na kostičky
- 1 l zeleninového vývaru
- 50 g másla
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 1 kelímek ušlehané 33% smetany
- 3–4 ks hřebíčku
- 1 ks bobkového listu
- sůl
- černý pepř
Způsob přípravy
Nejprve si upečeme jedlé kaštany. Slupku každého kaštanu na vypouklé straně nařízneme do kříže. Kaštany pečeme nasucho na pánvi se silným dnem na středním ohni. Kaštany neustále prohazujeme aby se nespálily. Když kůrka pěkně zhnědne a kaštany se rozvoní, máte hotovo. Trvá to asi 10 minut. Nechte je vychladnout a potom je oloupejte.
Máslo si rozpustíme v kastrůlku. Přidáme najemno nakrájenou cibulku a lehce orestujeme. Dále přidáme nakrájený celer, čerstvý zázvor a pečené loupané kaštany. Vše ještě jednou lehce orestujeme a zalijeme zeleninovým vývarem. Přidáme bobkový list a hřebíček. Vaříme asi 30–35 minut, poté hřebíček a bobkový list vyndejte.
Následné polévku důkladně rozmixujeme spolu se šlehačkou a na závěr polévku dochuťte solí a pepřem. Podávejte s čerstvými krutony.