Studená krůtí roláda recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Studená krůtí roláda bude buď dokonalým předkrmem nebo lehkou studenou večeří. Můžete ji doplnit třeba zeleninovým salátem a čerstvým pečivem.
(celý recept)

Studená krůtí roláda bude buď dokonalým předkrmem nebo lehkou studenou večeří. Můžete ji doplnit třeba zeleninovým salátem a čerstvým pečivem....

Ingredience receptu

  • 600 g krůtího masa
  • 150 ml smetany
  • 2 vejce
  • 2 plné lžíce hladké mouky
  • mořská sůl
  • rostlinný olej
  • 200 g tvrdého sýra
  • 150 g drůbeží šunky


Způsob přípravy

V míse rozšleháme vejce se špetkou soli, moukou a nakonec za stálého šlehání zvolna přilijeme smetanu. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Maso nakrájíme na tenké plátky a lehce je naklepeme. Šunku a tvrdý sýr nakrájíme na plátky.

Formu na roládu (můžeme použít tu na biskupský chlebíček) vymažeme olejem. Do formy pak postupně vrstvíme plátky masa, plátky šunky a plátky sýra. Několikrát zopakujeme, až spotřebujeme všechny suroviny.

Všechno nakonec zalijeme směsí s rozšlehanými vejci, formu zakryjeme víkem nebo folií a v předehřáté troubě pečeme 35 až 50 minut.

Po upečení formu uložíme na 3 hodiny do ledničky. Vychladlou roládu pak z formy vyklepneme, nakrájíme na plátky a můžeme podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Studená krůtí roláda recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Studená krůtí roláda.
Nebo hledejte podobné podle části názvu studená krůtí roláda .
Hledat podobné recepty na internetu jako Studená krůtí roláda


×