Studená krůtí roláda recept
Studená krůtí roláda bude buď dokonalým předkrmem nebo lehkou studenou večeří. Můžete ji doplnit třeba zeleninovým salátem a čerstvým pečivem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g krůtího masa
- 150 ml smetany
- 2 vejce
- 2 plné lžíce hladké mouky
- mořská sůl
- rostlinný olej
- 200 g tvrdého sýra
- 150 g drůbeží šunky
Způsob přípravy
V míse rozšleháme vejce se špetkou soli, moukou a nakonec za stálého šlehání zvolna přilijeme smetanu. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Maso nakrájíme na tenké plátky a lehce je naklepeme. Šunku a tvrdý sýr nakrájíme na plátky.
Formu na roládu (můžeme použít tu na biskupský chlebíček) vymažeme olejem. Do formy pak postupně vrstvíme plátky masa, plátky šunky a plátky sýra. Několikrát zopakujeme, až spotřebujeme všechny suroviny.
Všechno nakonec zalijeme směsí s rozšlehanými vejci, formu zakryjeme víkem nebo folií a v předehřáté troubě pečeme 35 až 50 minut.
Po upečení formu uložíme na 3 hodiny do ledničky. Vychladlou roládu pak z formy vyklepneme, nakrájíme na plátky a můžeme podávat.