Lívance s ricottou recept
Skvělá nedělní snídaně. Neděle je svátkem nicnedělání. Připravte si na snídaní lívance s ricottou a oslavte tento den společně s rodinou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- Lívance:
- 120 g ricotty
- 150 ml plnotučného mléka
- 3 vejce (žloutky a bílky
- odděleně)
- 130 g mouky (špaldové)
- 1 větší lžička prášku do
- pečiva
- 2 lžíce třtinového cukru
- špetka citrónové kůry
- špetka soli
- přepuštěné máslo
- Na dokončení:
- 200 g polotučného tvarohu
- 3-4 lžíce kefíru nebo bílého
- jogurtu
- 2 lžičky čekankového sirupu
- čerstvé ovoce
Způsob přípravy
V míse si smícháme ricottu, mléko a žloutky a důkladně rozmixujeme.
V druhé míse si smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a citrónovou kůrou a přimícháme k ricottové směsi.
Na rozpálenou pánvičku na lívance dáme trochu přepuštěného másla (lze i úplně vynechat) a lžící tvarujeme lívance. Opékáme do zezlátnutí z obou stran.
V misce si smícháme tvaroh, kefír (případně jogurt) a čekankový sirup. Hotové lívance ozdobíme tvarohem a čerstvým ovocem.