Zelenina pečená v troubě recept
Zelenina pečená v troubě je jednoduché lehké letní jídlo. Podávejte ji teplou a nejlépe s vaším oblíbeným dipem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 větší brambory
- 3 cherry rajčata
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 mladá cuketa
- 1 palička česneku
- čerstvý tymián
- olivový olej
- mletý černý pepř
- sůl
- kari koření
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Brambory pečlivě omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Cukety nakrájíme na silnější kolečka, papriky zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Cibuli rozkrojíme na čtvrtiny a česnek překrojíme příčně na polovinu. Rajčátka jen opláchneme.
Do velké mísy nalijeme 3 lžíce olivového oleje, přidáme lžičku pepře, soli, kari koření, nasekaného tymiánu a všechno dobře promícháme. Pak do mísy nasypeme zeleninu a znovu všechno důkladně promícháme, aby se marinádou pěkně obalila.
Nízký pekáč vyložíme pečícím papírem a na něj rozložíme připravenou zeleninu. V předehřáté troubě ji pečeme 45 až 60 minut. Můžeme k ní přidat jednoduchý jogurtový dip.