Pečené krůtí stehno recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí2 porce

Pečené krůtí stehno s domácí bramborovou kaší, s pečenými bramborami nebo s dušenou zeleninou je perfektní oběd pro celou rodinu. Nebo k němu podejte bramborový knedlík s dušeným kedlubnovým zelím.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 krůtí stehno s kostí
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • mletý černý pepř
  • mořská sůl
  • mletá sladká paprika


Způsob přípravy

Krůtí stehno očistíme a kůži na několika místech nařízneme. V misce smícháme olej s utřeným česnekem, rozmarýnem a špetkou papriky, pepře a soli. Krůtí stehno touto marinádou důkladně potřeme ze všech stran a uložíme ho na několik hodin do ledničky.

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Marinované stehno vložíme do pekáče, přikryjeme víkem a pečeme 15 minut. Po této době snížíme teplotu v troubě na 180 stupňů a pečeme dalších 20 až 45 minut podle velikosti masa. Pak kovovou jehlu vpíchneme do masa a pokud vytéká růžová šťáva, pokračujeme v pečení. Před koncem pečení odstraníme víko pekáče, zvýšíme teplotu a ještě 10 minut stehno dopékáme.

Po upečení vyndáme pekáč z trouby a maso necháme ještě pár minut "dojít". Pak ho opatrně nakrájíme na plátky a můžeme podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pečené krůtí stehno recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pečené krůtí stehno.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pečené krůtí stehno .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pečené krůtí stehno

Kde najít informace



×