Petrželová polévka s těstovinou
...voňavá petrželová polévka s těstovinou vám zpříjemní nejeden horký...
Petrželová polévka s rýží
Petrželová polévka s rýží má výraznou chuť a skvělou vůni. Recept na petrželovou polévku lze najít v různých variantách. ...
Vše o kokosovém oleji od jeho koupě až po jeho využití
...jste již slyšeli o kokosovém oleji, kterému se také jinak říká kokosák. Kokosový ... tak i dle jeho ceny. Nejste si jisti, jak rozpoznat kvalitní kokosový olej od méně kvalitního, či ... oparů je velice zdlouhavá, avšak díky kokosovému oleji to tak nemusí být. Tento obsahuje protivirové ... snášenlivost vysokých teplot, proto lze na tomto oleji i smažit (vynikající je například na smažení...
Pastinák nebo petržel?
...vyrůstá pouze ze středu kořene. Také po seříznutí natě má petržel po obvodu řezu fialový proužek, což ... kořene petržele se v kuchyních hodně používá i petrželová nať. Petržel hladkolistá nebo petržel kudrnka, a ... použít při výrobě bylinkového másla. Sušená petrželová nať se používá jako dochucovací koření ve spoustě...
Rybí karbanátky
Rybí karbanátky podávejte třeba s bramborovou kaší. Nebo s hranolky upečenými nasucho v troubě a s tatarskou omáčkou....
Pečené papriky s masovou náplní
Pečené papriky s masovou náplní můžete připravit v obyčejné nebo i horkovzdušné troubě. Když máte doma zbytek vařeného...
Smažená drůbeží játra
Smažená drůbeží játra podáváme s čerstvými zeleninovými saláty nebo také s bramborovou kaší. V podstatě se k nim hodí bra...
Koření a jeho použití v kuchyni
...na zeleninu, do salátů a na různé druhy mas. Petrželová nať – Sekaná se používá na posypání brambor, rýže...
Libanonská kuchyně
...zeleniny lilek, cuketa, rajčata, okurky, bamie a petrželová nať. Maso nepřipravují příliš často a rozhodně ne ... ve velkém a hýří barvami. Co rozhodně ochutnat? Tradičním pokrmem je humus, který je v dnešní...
Hovězí ragú
Hovězí ragú vařené s dobrým červeným vínem, podávané s čerstvým pečivem je opravdu pochoutka pro labužníky. ...
Chřestové nudle s bazalkovým pestem
...V malých dávkách pak chřestové nudle na tomto oleji postupně osmahneme. Čas smažení by měl být něco...
Šťouchané brambory
Šťouchané brambory jsou skvělou přílohou třeba k pečeným masům. Dají se ale jíst klidně i samotné. Můžeme do nich zamícha...
Jak uchovávat houby? Vyzkoušejte pastu a houbové koření!
...400 g čerstvých hub (ideálně žampionů nebo lupenatých hub), 2 šalotky, 1 snítku čerstvého tymiánu, 1 ... 40 g másla, čerstvě umletý pepř, sůl, čerstvá petrželová nať Jak na to: Houby očistíme a nadrobno...
Top recepty na velikonoční nádivky
...Přidáme 400 g na kostičky nakrájené krkovice, na oleji opečenou šalotku se špenátem a spařenými,...
Drůbeží polévka s krupicovými nočky
Drůbeží polévka s krupicovými nočky a se zeleninou báječně voní a zahřeje nás v období nečasu. A také si chutně doplníme...
Jednoduchý bramborový salát bez majonézy
Jednoduchý bramborový salát bez majonézy je lehký a zdravý. Hodí se jako příloha třeba ke smaženým řízkům, ale i jako sam...
Kopr je skromná a nenápadná bylinka, víte ale že je velmi užitečná?
...jaro, všechno kolem nás se začíná zelenat. My, co máme zahrádku a pěstujeme na ní nejen ... kvůli kterým bychom na něj nejen neměli zapomínat, ale ba právě naopak. Protože našemu organizmu ... draslík, vápník a jiné minerály. Zmírňuje plynatost a nadýmání, zažívací potíže, nechutenství. ... nehtům. Z rozdrcených semen nebo z kvetoucí natě si můžeme připravit nálev a při potížích ho pít...
Mateřídouška citronová - Nejkrásnější a nejvoňavější mateřídouška
...keříčků se během růstu silně větví a dřevnatí. Proto je vhodné z nich na podzim odstranit asi ... limonen a thymol. Ostatní látky obsažené v nati jsou proslulé protizánětlivými účinky. Studie ... jogurtu, 1 až 2 čajové lžičky nasekané čerstvé nati mateřídoušky citronové a 2 čajové lžičky...
Sekaná ve slanině
...ve slanině je krásně šťavnatá a nejlepší bude s bramborovou kaší. A k tomu...
Květáková polévka s kari kořením
Květáková polévka s kari kořením je pikantní a lahodný krém, který vás zasytí a zahřeje. Přidejte k němu třeba opečené ch...
Francouzský toust se sýrem
Francouzský toust je známá pochoutka většinou servírovaná k snídani. Pokud nám nestačí sám o sobě, můžeme ho obložit plá...
5 klasických bylinek do české kuchyně a jejich pozitivní účinky na zdraví
Bylinky jsou multifunkční přísadou v kuchyni, podporující naši chuť i zdraví. Čerstvé i sušené obohatí naši stravu o zdra...
Topinambur hlíznatý – Jedlý plevel na zahradě
...stravu. Odkud se vzal topinambur Topinambur hlíznatý (Helianthus tuberosus) je mohutná, vytrvalá ... Existují i topinamburové farmy, odkud je lze objednat. Pěstitelé topinamburů tvrdí, že pravidelně...
Bylinkový dresink
...olej. Bylinková zálivka se hodí a bude chutnat s zeleninovými saláty, ale i s různými masovými...
Salát z uzeného lososa s chilli citronovým dresinkem
Salát z uzeného lososa s chilli citronovým dresinkem je snadný a rychlý a díky čerstvé zelenině a bylinkám velice zdravý...
Polévka se zázvorovými knedlíčky
Polévka se zázvorovými knedlíčky je pikantní a voňavá. Můžeme k ní podávat čerstvé pečivo nebo chlebové krutony nasucho o...
Polévka z kapusty
Polévka z kapusty je sytá a jemná. Voní česnekem a můžeme jí nahradit letní večeři....
Karbanátky s jablkem pečené v troubě
Karbanátky s jablkem pečené v troubě jsou vláčné a jemné. Podáváme je třeba s bramborovými hranolky pečenými nasucho v tr...
Uzené maso zapečené s bramborovou kaší
Uzené maso zapečené s bramborovou kaší je jídlo připravené v jednom pekáči. Zkuste ho, a uvidíte že bude všem ohromně chu...
Kapustové rolky s mletým masem
Kapustové rolky s mletým masem můžeme podávat třeba s dušenou rýží. Je to jemné a syté jídlo....
Plněné kedlubny
Plněné kedlubny s vařenými nebo pečenými bramborami jsou skvělým jídlem nejen pro vegetariány. Je to lehké jídlo plné z...
Kuřecí stehna v houbové omáčce
Kuřecí stehna v houbové omáčce budou nejlepší s houskovými knedlíky nebo vařenou rýží. Není-li zrovna houbová sezóna, můž...
Kuřecí krokety
Kuřecí krokety podáváme nejraději s bramborovou kaší. Ale ani opečené brambory, nebo zeleninový salát, nebudou špatnou vo...
Kedlubny zapečené se smetanou
Kedlubny zapečené se smetanou jsou výbornou a trochu netradiční přílohou k masu. Ať už k pečenému nebo vařenému. Stejně t...
Sýrový nákyp s květákem
Sýrový nákyp s květákem je výborné teplé zeleninové jídlo. Může to být samostatný pokrm, nebo přidáme čerstvé pečivo či v...
Dušený králík se zeleninou a brambory
Dušený králík se zeleninou a brambory je syté jídlo, připravené v jednom pekáčku. Hotové jídlo na talíři posypte nasekano...
Anglické toasty
Anglické toasty, k tomu čaj, a můžete si připadat že jste třeba v Londýně. V žádném případě nám neuškodí, když si vyzkou...
Rybí filé pro labužníky
Rybí filé pro labužníky připravíme v troubě za 30 minut. Je to jednoduchý a hodně oblíbený recept....
Zapékané brambory se sýrem
Zapékané brambory se sýrem je skvělé jídlo nejen pro vegetariány. Organizmus každého z nás si určitě od masa občas rád o...
Bramborový nákyp
Bramborový nákyp se hodí hlavně tehdy, když zrovna nechcete k obědu zase maso. Je to zdravé, syté a lehce stravitelné jíd...
Biftek s vejci
Biftek s vejci podávejte s opečenými brambory nebo s hranolky. Vhodnou přílohou budou i sezónní zeleninové saláty....
Pečené krůtí rolky
Pečené krůtí rolky podáváme s bramborovou kaší, bramborovými hranolky, se zeleninovými saláty. Nejlepší saláty budou z č...
Bylinkový ocet
I když jsou bylinkové octy neobvyklé, jistě naleznou své uplatnění. Můžete je použít k ochucení zeleninových salátů či k ...
Masové kuličky
Masové kuličky podávejte v rajčatové omáčce. Třeba s oblíbenými těstovinami. Kromě trouby můžeme při vaření použít třeb...
Listové šátečky plněné zeleninou
Listové šátečky plněné zeleninou jsou velmi snadné a také rychlé, a to díky hotovému listovému těstu. Výborná svačina ne...
Houbová nádivka do drůbeže
Kuře má samo o sobě trochu sušší maso, ale když se upeče společně s nádivkou, ztratí i tento handicap. Drůbež nadívaná ho...
Slaný koláč s cuketou
Slaný koláč s cuketou je tak dobrý, že se po něm jen zapráší. A v sezóně cuket je to jeden z mnoha receptů, jak na ně....
Smažené rýžové nudle s vejci
Smažené rýžové nudle s vejci jsou takovou rychlou večeří, když zrovna spěcháte. Jsou vhodné i pro toho, kdo nesnáší lepek...
Bramborový krém
Bramborový krém je bramborová polévka trochu jinak. Je jemná, hustá, nasytí vás i zahřeje....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Petrželová nat v oleji recepty