Chřestová polévka recept
Jakmile nastane chřestová sezona, neváhejte a uvařte si tuto nádhernou chřestovou polévku. Chřest je nejcennější jarní zelenina, která vám dodá vedle spousty vitaminů draslík nebo zinek. Recept a chřestová polévka níže.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 20 dkg chřestu
- 1 1/2 litru vody
- 4 dkg másla
- 4 dkg hladké mouky
- 1 dl mléka
- 1 žloutek
- sůl
Způsob přípravy
Oloupaný, omytý mladý chřest svážeme bílou nití a v horké vodě vaříme. Když je měkký, vybereme jej z vody a nakrájíme na menší kousky.
Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, přidáme k polévce a dobře povaříme.
Do polévky vložíme nakrájený chřest, osolíme a přilijeme mléko s rozmíchaným žloutkem.