Houbová nádivka do drůbeže recept
Kuře má samo o sobě trochu sušší maso, ale když se upeče společně s nádivkou, ztratí i tento handicap. Drůbež nadívaná houbami je skvělým receptem pro podzimní dny.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 g hub (suchohřiby, kozáky)
- 2 vejce
- 1 houska
- 40 g másla
- ½ bílé části pórku
- petrželová nať
- strouhanka
- špetka mletého muškátového oříšku
- 1 lžička nastrouhané citronové kůry
- 1 lžička houbového prášku (lze vynechat)
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
Na pánvi rozehřejeme polovinu másla, přidáme na kolečka nakrájený pórek, na kousky nebo plátky nakrájené, očištěné houby a dusíme je čtvrt hodiny. Za pomoci vařečky přitom vymačkáváme z pánve přebytečnou vodu, a když se všechna tekutina vydusí, směs vyndáme a odstavíme stranou.
Housky rozdrobíme, zalijeme zbylým máslem a rozšlehanými vejci. Směs promícháme a pokud bude moc tekutá, přidáme strouhanku. Do změklých housek zapracujeme podušené houby s pórkem a vytvoříme tuhou hmotu. Tu osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek, nasekané lísky petržele, citronovou kůru a houbový prášek. Necháme chvíli odpočinout.
Nádivkou plníme připravenou osolenou drůbež, kterou potřeme olejem a pečeme dle velikosti přibližně 1 - 1,5 hodiny.