Chřestové nudle s bazalkovým pestem recept
Chřestové nudle s bazalkovým pestem je neobvyklým, ale příjemným překvapením pro vaše chuťové pohárky. Toto jídlo se kupodivu totiž naprosto obejde bez těstovin.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/4 hrnku bazalkového pesta DeLallo
- 1 kg chřestu
- strouhaný sýr Pecorino Romano
- naložený mladý hrášek
- zelená petrželová nať
Způsob přípravy
Chřestové nudle s bazalkovým pestem je neobvyklým, ale příjemným překvapením pro vaše chuťové pohárky. Toto jídlo se kupodivu totiž naprosto obejde bez těstovin. Chřest očistíme a odřízneme dřevité konce. Škrabkou na zeleninu pak každý stonek nakrájíme na tlusté proužky, které vypadají jako nudle fettuccine. Do pánve nalijeme trochu oleje a zahřejeme na střední teplotu.
V malých dávkách pak chřestové nudle na tomto oleji postupně osmahneme. Čas smažení by měl být něco mezi 30 sekundami a jednou minutou.Nudle by měly být uvařené, ale pevné. Hotové nudle přendáme do mísy a zlehka promícháme s bazalkovým pestem, naloženým okapaným hráškem a petrželkou.Podáváme s miskou strouhaného sýra.