Kuřecí stehna v houbové omáčce recept
Kuřecí stehna v houbové omáčce budou nejlepší s houskovými knedlíky nebo vařenou rýží. Není-li zrovna houbová sezóna, můžete použít žampiony nebo i houby sušené. Ty si předem namočte do vlažné vody na 30 minut aby nabobtnaly.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g čerstvých hub
- 1 malá cibule
- 1 stroužek česneku
- 5 kuřecích stehen
- 230 ml masového vývaru
- 200 ml zakysané smetany
- rostlinný olej
- hladká mouka
- mořská sůl
- zelená petrželová nať
Způsob přípravy
Do vysoké pánve nalijeme trochu oleje a zahřejeme ho. Pak přidáme drobně nakrájenou cibuli a utřený česnek a vše krátce restujeme. Když cibule zesklovatí, přidáme osolená kuřecí stehna a ze všech stran je osmahneme.
Nyní přidáme do pánve nakrájené houby a všechno za občasného míchání zvolna dusíme. Jakmile se všechna tekutina vyvaří, přidáme vývar a přikryté pokličkou vše znovu dusíme až maso změkne.
Nakonec přidáme smetanu rozšlehanou s trochou mouky a drobně nasekanou zelenou petržel. Už jen krátce dusíme a když omáčka správně zhoustne, odstavíme pánev z plotny. Podle potřeby omáčku dosolíme a můžeme s vhodnou přílohou podávat.