Smažená drůbeží játra recept
Smažená drůbeží játra podáváme s čerstvými zeleninovými saláty nebo také s bramborovou kaší. V podstatě se k nim hodí brambory v jakékoliv úpravě.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g drůbežích jater
- 2 vejce
- kukuřičná strouhanka
- hladká mouka
- olivový olej
- želená petrželová nať
- sůl
- mletý pepř
Způsob přípravy
játra pečlivě očistíme a zbavíme blan. V misce rozšleháme vejce s nadrobno nasekanou petrželovou natí . V druhé misce smícháme hladkou mouku se špetkou soli a pepře. Do třetí misky nasypeme kukuřičnou strouhanku.
Játra obalíme postupně v hladké mouce, ve vejcích a nakonec ve strouhance. Ve vyšší pánvi je pak na horkém oleji osmažíme ze všech stran dozlatova.
Po usmažení z nich necháme okapat přebytečný olej na papírové utěrce a s vhodnou přílohou je můžeme hned podávat.