Smažená drůbeží játra recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí2 porce

Smažená drůbeží játra podáváme s čerstvými zeleninovými saláty nebo také s bramborovou kaší. V podstatě se k nim hodí brambory v jakékoliv úpravě.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g drůbežích jater
  • 2 vejce
  • kukuřičná strouhanka
  • hladká mouka
  • olivový olej
  • želená petrželová nať
  • sůl
  • mletý pepř


Způsob přípravy

játra pečlivě očistíme a zbavíme blan. V misce rozšleháme vejce s nadrobno nasekanou petrželovou natí . V druhé misce smícháme hladkou mouku se špetkou soli a pepře. Do třetí misky nasypeme kukuřičnou strouhanku.

Játra obalíme postupně v hladké mouce, ve vejcích a nakonec ve strouhance. Ve vyšší pánvi je pak na horkém oleji osmažíme ze všech stran dozlatova.

Po usmažení z nich necháme okapat přebytečný olej na papírové utěrce a s vhodnou přílohou je můžeme hned podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Smažená drůbeží játra recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Smažená drůbeží játra.
Nebo hledejte podobné podle části názvu smažená drůbeží játra .
Hledat podobné recepty na internetu jako Smažená drůbeží játra

Kde najít informace



×