Česnečka se ztraceným vejcem recept
Klasická česneková polévka je skvělý “vyprošťovák” po bujarém večírku, ale také účinný lék při nachlazení. Variací na tuto polévku lze nalézt mnoho, a tato je netradičně obohacená o ztracené vejce.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1,2 l drůbežího vývaru
- 2 větší brambory
- 5 stroužků česneku (lze dát víc i méně)
- 4 vejce
- 1 lžíce drceného kmínu
- sůl
- čerstvé bylinky na ozdobu
Způsob přípravy
Vývar nalijeme do hrnce a přivedeme ho k varu.
V mezičase si oloupeme brambory, které pokrájíme na menší kostičky. Společně s kmínem je vsypeme do vývaru a přibližně čtvrt hodiny je vaříme, dokud nezměknou. Ke konci doby varu prolisujeme do polévky česnek.
Nyní přichází na řadu vejce. Ta po jednom rozklepneme do naběračky necháme sklouznout do vroucí polévky. Bílek je přitom třeba lehce přehrnout přes žloutek. Vejce necháme povařit přibližně jednu minutu.
Do každého talíře dáme jedno vejce, nalijeme vývar a polévku ozdobíme nasekanými čerstvými bylinkami.