Sdílet:

Znojemská omáčka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Znojemská omáčka, jejíž základ tvoří bešamel, má lehce nakyslou chuť. Nejčastěji se podává s hovězím či vepřovým masem a houskovými knedlíky. Jde o oblíbený tradiční český pokrm.
(celý recept)

Znojemská omáčka, jejíž základ tvoří bešamel, má lehce nakyslou chuť. Nejčastěji se podává s hovězím či vepřovým masem a houskovými knedlíky. Jde o oblíbený tradiční český pokrm. ...

Ingredience receptu

  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 400 ml mléka nebo smetany
  • 4 sterilované okurky
  • citronová šťáva
  • cukr
  • sůl
  • pepř
  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku


Způsob přípravy

Bešamelový základ vytvoříme tak, že máslo rozehřejeme v menším kastrůlku a za stálého míchání přisypáváme mouku. Jíšku necháme lehce opražit, a poté do ní přiléváme vlažné mléko. Omáčku prošleháváme metličkou, aby se netvořily žmolky a vaříme do té doby, dokud nezhoustne. Nakonec ji dochutíme špetkou muškátového oříšku.

Okurky nakrájíme na tenké plátky a krátce je osmažíme na troše másla. Zvýrazní se tím jejich chuť. Takto upravené okurky vmícháme do bešamelové omáčky, kterou dochutíme solí, pepřem, špetkou cukru a citronovou šťávou. Vše chvilku prohřejeme a je hotovo.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Znojemská omáčka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Znojemská omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu znojemská omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Znojemská omáčka


×