Pečené krůtí rolky recept
Pečené krůtí rolky podáváme s bramborovou kaší, bramborovými hranolky, se zeleninovými saláty. Nejlepší saláty budou z čerstvé sezónní zeleniny.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 krůtí prsa
- 4 plátky goudy
- 4 plátky kvalitní šunky
- 150 ml mléka
- 3 vejce
- 2 až 3 lžíce kukuřičné mouky
- zelená petrželová nať
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Vejce rozšleháme v mléce, přidáme špetku soli, pepře, lžíci nasekané zelené petrželky a promícháme. Pak přidáme tolik mouky, abychom připravili hustší těstíčko. Uložíme do na půl hodiny do chladna.
Mezitím vykostíme krůtí prsa a naklepeme je na čtyři plátky. Každý plátek lehce osolíme a položíme na něj plátek šunky a sýra. Plátek svineme do rolky a přichytíme párátky. Každou rolku obalíme v těstíčku.
Na olejem vymazaný plech naskládáme rolky vedle sebe a v předehřáté troubě je upečeme dozlatova. Během pečení je občas obrátíme.