Dušený králík se zeleninou a brambory recept
Dušený králík se zeleninou a brambory je syté jídlo, připravené v jednom pekáčku. Hotové jídlo na talíři posypte nasekanou zelenou petrželkou, pokud ji máte rádi. Není to bezpodmínečně nutné.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 porce králíka
- 6 brambor
- 1 mrkev
- 1 jarní cibulka
- 1/4 malého celeru
- 4 rajčata
- 1 stroužek česneku
- 500 ml zeleninového vývaru
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- petrželová nať
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Porce králíka osolíme a opepříme. V pekáči rozpálíme trochu oleje, přidáme nakrájenou mrkev, celer, jarní cibulku a utřený česnek, a vše krátce osmahneme. Pak na zeleninu položíme porce masa a krátce je z obou stran opečeme.
Do pekáče nyní nasypeme pokrájená rajčata, přidáme vývar a vše zvolna dusíme pod poklicí. Asi v polovině vaření přidáme oloupané a nakrájené brambory a vše dusíme doměkka.
Hotové jídlo dochutíme kořením a přidáme nadrobno nasekanou zelenou petrželku.