Bramborový krém recept
Bramborový krém je bramborová polévka trochu jinak. Je jemná, hustá, nasytí vás i zahřeje.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g brambor
- 1 malá cibule
- 1 stroužek česneku
- 150 ml sladké smetany
- 800 ml zeleninového vývaru
- mletý černý pepř
- sůl
- zelená petrželová nať
- olivový olej
Způsob přípravy
V hrnci na trošce oleje krátce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na kostky nakrájené brambory. Přidáme utřený česnek, zalijeme zeleninovým vývarem, a vaříme dokud brambory nezměknou.
Pak necháme polévku trochu zchladnout a rozmixujeme brambory tyčovým mixérem. Přidáme smetanu, promícháme, podle chuti přidáme sůl a pepř, přivedeme téměř k varu a hrnec stáhneme z plotny.
Nadrobno nasekanou zelenou petrželku nasypeme do hotové polévky a naposledy promícháme.