Hovězí ragú recept
Hovězí ragú vařené s dobrým červeným vínem, podávané s čerstvým pečivem je opravdu pochoutka pro labužníky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g hovězího zadního masa
- 1 petržel
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 jarní cibulky
- 1 bobkový list
- 1 lžíce hladké mouky
- 200 ml červeného vína
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
- čerstvá petrželová nať
Způsob přípravy
Petržel a mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a v hrnci ji na oleji osmažíme až zesklovatí. Pak přidáme nakrájenou zeleninu, bobkový list, utřený česnek , špetku soli a pepře a za občasného míchání restujeme až zelenina pěkně zezlátne.
Nyní do hrnce přidáme maso nakrájené na drobné kostky a za stálého míchání ho také osmahneme ze všech stran. Přilijeme víno a všechno dusíme asi 10 až 15 minut. Pak přidáme vodu, tolik, aby bylo maso ponořené a pod pokličkou ragú dusíme za občasného podlévání do měkka.
Když je maso měkké, odstraníme bobkový list, je-li potřeba zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě a ještě krátce povaříme. Podáváme s pečivem posypané čerstvou petrželkou.