Hovězí ragú recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Hovězí ragú vařené s dobrým červeným vínem, podávané s čerstvým pečivem je opravdu pochoutka pro labužníky.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 800 g hovězího zadního masa
  • 1 petržel
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 jarní cibulky
  • 1 bobkový list
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 200 ml červeného vína
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • olivový olej
  • čerstvá petrželová nať


Způsob přípravy

Petržel a mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a v hrnci ji na oleji osmažíme až zesklovatí. Pak přidáme nakrájenou zeleninu, bobkový list, utřený česnek , špetku soli a pepře a za občasného míchání restujeme až zelenina pěkně zezlátne.

Nyní do hrnce přidáme maso nakrájené na drobné kostky a za stálého míchání ho také osmahneme ze všech stran. Přilijeme víno a všechno dusíme asi 10 až 15 minut. Pak přidáme vodu, tolik, aby bylo maso ponořené a pod pokličkou ragú dusíme za občasného podlévání do měkka.

Když je maso měkké, odstraníme bobkový list, je-li potřeba zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě a ještě krátce povaříme. Podáváme s pečivem posypané čerstvou petrželkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hovězí ragú recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hovězí ragú.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí ragú .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí ragú

Kde najít informace



×