Karbanátky s jablkem pečené v troubě recept
Karbanátky s jablkem pečené v troubě jsou vláčné a jemné. Podáváme je třeba s bramborovými hranolky pečenými nasucho v troubě.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 velká jablka
- 500 g hovězího masa
- hladká mouka 2 vejce
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- zelená petrželová nať
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Maso umeleme na jemno na masovém mlýnku. Jablka oloupeme a nastrouháme. Ve větší míse mleté maso smícháme s jablky, jednou lžící nadrobno nasekané petržele a vaječnými žloutky. Směs okořeníme solí a pepřem a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ze dvou bílků. Mezitím si troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Z masové směsi vytvoříme středně velké karbanátky a narovnáme je na plech vymazaný rostlinným olejem. V předehřáté troubě je pak opečeme z obou stran dozlatova.