Plněné kedlubny recept
Plněné kedlubny s vařenými nebo pečenými bramborami jsou skvělým jídlem nejen pro vegetariány. Je to lehké jídlo plné zdravé zeleniny.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 5 velkých kedluben
- 1 vejce
- 3 stroužky česneku
- 2 jarní zelené cibulky
- 180 g čerstvých hub
- 40 g strouhaného parmezánu
- zelená petrželová nať
- olivový olej
- mořská sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Kedlubny oloupeme a uvaříme je v osolené vodě téměř doměkka. Pak jim seřízneme vršky a opatrně je vydlabeme. Troubu si mezitím předehřejeme na 180 stupňů.
Houby očistíme a nakrájíme. Může to být směs hub, ale klidně si vystačíme s jedním druhem. Na pánvi zahřejeme trochu oleje a osmahneme na něm nadrobno pokrájené jarní cibulky. Pak přidáme nakrájené houby a zvolna je dusíme doměkka.
Vydlabanou kedlubnovou dužinu rozsekáme nadrobno, přidáme utřený česnek, podušené žampiony, vejce a lžičku nasekané zelené petrželky. Vše důkladně promícháme.
Připravenou směsí naplníme kedlubny a naskládáme je na olejem vymazaný pekáč. Vršky kedluben posypeme nastrouhaným parmezánem a pokapeme olivovým olejem. V předehřáté troubě je pak upečeme dozlatova.