Kapustové rolky s mletým masem recept
Kapustové rolky s mletým masem můžeme podávat třeba s dušenou rýží. Je to jemné a syté jídlo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g mletého vepřového masa
- 5 vrchních kapustových listů
- 2 zelené jarní cibulky
- 3 stroužky česneku
- 1 vejce
- zelená petrželová nať
- olivový olej
- masový vývar
- mořská sůl
- mletý černý pepř
- hladká mouka
Způsob přípravy
Kapustové listy spaříme vařící vodou a necháme je okapat. Mleté maso promícháme s vejcem, jemně nakrájenou cibulkou, utřeným česnekem, přidáme trochu nadrobno nasekané petržele, směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Na každý kapustový list položíme připravenou masovou směs, list pevně stočíme a převážeme potravinovým provázkem. Hotové rolky osmahneme v kastrole na trošce olivového oleje ze všech stran. Pak je podlijeme trochou vývaru a dusíme asi 30 až 45 minut. Podle potřeby je při tom podléváme vývarem.
Nakonec zahustíme omáčku moukou rozmíchanou v trošce vody a už jen krátce povaříme.Hotové jídlo dochutíme solí a pepřem podle chuti.