Drůbeží polévka s krupicovými nočky recept
Drůbeží polévka s krupicovými nočky a se zeleninou báječně voní a zahřeje nás v období nečasu. A také si chutně doplníme svůj pitný režim.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g kuřecího masa
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1/4 celeru
- mletý černý pepř
- sůl
- špetka kari koření
- 1 vejce
- 1 lžička másla
- krupice
- zelená petrželová nať
Způsob přípravy
Kuřecí maso zalijeme vodou, osolíme, přidáme špetku pepře a vaříme až je maso měkké. Pak ho přendáme na talíř a do vývaru nasypeme nahrubo nastrouhanou mrkev, celer a petržel.
Polévku s nastrouhanou zeleninou vaříme 10 minut. Mezitím si z vejce, špetky kari, másla a krupice umícháme v hrnku hustší těstíčko. Nyní lžičkou vykrajujeme malé nočky a vhazujeme do vroucí polévky. Polévku s nočky vaříme ještě asi 5 minut.
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a přidáme do hotové polévky. Do již hotové polévky přidáme ještě nadrobno nasekanou zelenou petrželovou nať.