Rybí polévka
Rybí polévka je součástí tradiční vánoční večeře téměř v každé české domácnosti. Má různé varianty, ale základní ingredie...
Poke bowl s lososem
Na Havaji slovo „poke“ znamená „sekat na kousky“, což odkazuje k hlavní úpravě pokrmu – většina surovin v misce je pokráj...
Jogurt – jedna z nejzdravějších složek potravy a jeho domácí varianty
Jogurt je považován díky svým charakteristikám za jednu z nejzdravějších potravin. Obsahuje hodně vápníku, který je perfe...
Top omáčky k chřestu. Vyzkoušejte teplé i studené varianty!
Chřest odjakživa platí za tak trochu luxusní potravinu. Jeho pěstování je velmi náročné, vyžaduje písčité půdy a ruční pé...
Musaka
Tradiční zapékané jídlo z Balkánu a Blízkého Východu. Vyzkoušejte tuto řeckou variantu se zapečeným lilkem rajčaty a zali...
Cuketové lasagne
Chuť cuketových lasagní v tomto receptu dosahuje stejných výšin jako u masové varianty. Křupavá krusta a vláčný vnitřek,...
Tvarohová bábovka
U bábovky bývá ten problém, že je suchá a strávníky při konzumaci lehce dusí. To však není případ této tvarohové varianty...
Výroba domácích nanuků: vyzkoušejte krémové i vodové varianty
Léto bez zmrzliny by prostě nebylo ono. Nanuky, zmrzliny v kornoutu i ty ve vaničce jsou hitem horkých letních dnů, který...
3 varianty nepečených kuliček. Které budou vašimi favority?
Do Vánoc jenom skok a vám chybí ještě nějaký druh cukroví? V takovém případě jsou nepečené sladkosti ideální volbou! Výro...
Řapíkatý celer
Tento druh celeru je křehoučký a jeho chuť a vůně je mnohem jemnější než u běžného celeru. U řapíkaté varianty platí, že ...
Vepřové maso s těstovinami
Těstoviny miluji na všechny možné způsoby - ať už jde o zeleninové nebo masové varianty. Tento recept je velmi snadný, zv...
Salát z červené řepy s kozím sýrem a rukolou
Červená řepa doplní hladinu železa i minerály, rukola je bohatá na vitamín C, beta karoten a kozí sýr na kvalitní bílkovi...
Těstoviny – jejich dělení a nejznámější druhy, jako jsou špagety, fusilli a lasagne
Těstovin po celém světě existuje celá řada. Mohou se rozdělit na několik set druhů. Ty úplně nejběžnější se dělí na dlouh...
Top ovocné koláče pro jarní a letní dny
Kulaté nebo hranaté, kynuté či nepečené… Ovocné koláče se dají připravovat po celý rok, ale jejich sezóna vrcholí na jaře...
Tzaziki s bramborami jako salát
Bramborový salát je už trochu profláknuté jídlo. Při vyřčení jména tohoto pokrmu se každému rozzáří oči a každý jej zná. ...
Bramborová polévka s játry
Tento recept je na super lahodnou bramborovou polévku, kterou skvěle obohacuje chuť masa v podobě jater. Recept na tuto b...
Jednoduchá buchta ze salka recept
Ti z vás, kteří doma máte mlsouny, mají velkou výhodu. K snídani či ke svačině jim můžete upéct třeba buchtu. Může to být...
O jídle s Jiřím Vaňkem
Tentokrát jsme se sešli na rozhovor o jídle s Jiřím Vaňkem scenáristou, spisovatelem a muzikantem v jedné osobě. Psal scé...
Top 10 jídel z hovězího masa
Hovězí maso je spolu s vepřovým nejpoužívanějším masem v české kuchyni. Upravovat ho můžeme buď tím, že ho pečeme a vařím...
Švestková klevela
Staročeská klevela je vlastně takový druh marmelády, která se ale připravuje šetrnějším způsobem, než klasická varianta. ...
Linecké cukroví
Vůně lineckého cukroví doslova ukazuje, že se blíží Vánoce. Kdo by si jen dokázal představit tyto krásné svátky bez slepo...
Ovocný salát s rukolou
Ovocný salát s rukolou je osvěžující a letní salát. S čerstvým ovocem vám určitě zachutná. A pokud nějaký druh ovoce bude...
Jak nakládat houby a zeleninu
Houbařská a okurková sezóna v plném proudu a vy už nevíte co s tím? Nakládání je velice dobrý způsob uchování h, jelikož ...
Vánoce nemusí být kalorickou bombou!
Vánoce jsou pro většinu lidí to nejhezčí období v roce, období klidu a pohody. Avšak v posledních letech je to spíše hon ...
Těstoviny s krevetami
Těstoviny s krevetami jsou pikantní a velmi chutné jídlo. Skvělá varianty pro každého, kdo má těstoviny v oblibě. Ve v...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Varianty! recepty