Perníkoví šneci recept
Perníkoví šneci jsou důkazem toho, že perník na strouhání se dá zpracovat různými způsoby. Je to moučník jako stvořený k posezení u horkých nápojů. Marmeládu klidně použijte i jinou než my.
Ingredience receptu
- 1 perník na strouhání
- 250 g hladké mouky
- 70 g bílého smetanového jogurtu
- 150 g másla
- 40 g cukru
- špetka soli
- rybízová marmeláda
- olivový olej
Způsob přípravy
Mouku smícháme s tuhým máslem, špetkou soli, cukrem a jogurtem na hladké těsto a uložíme ho zabalené do alobalu na 30 minut do ledničky.
Po této době na pomoučeném vále vyválíme plát. Potřeme ho rybízovou zavařeninou a posypeme částí nastrouhaného perníku. Plát stočíme do rolády a tu obalíme ve zbytku nastrouhaného perníku. Hotovou roládu uložíme opět, tentokrát do druhého dne, do ledničky.
Druhý den si troubu předehřejeme na 180 stupňů. Z rolády nakrájíme plátky, rozložíme je na olejem vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě přibližně 12 minut.