Mangový krém recept
Sladké mango spolu s banánem, jahodami a avokádem, vytvoří svačinu, která je nabitá nejen vitamíny, ale i bílkovinami. Mangový krém můžeme podávat jako pokrm mezi hlavními jídly, ale také ho lze zamrazit a pochutnat si na něm jako na zmrzlině.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 zralá manga
- 1 banán
- 150 jahod + pár na ozdobu
- ½ avokáda
- 2 lžičky agávového sirupu
- 4 - 5 lžic vody
Způsob přípravy
Manga oloupeme, vyndáme z nich pecku a vnitřek nakrájíme. Avokádo rozpůlíme a z poloviny vydlabeme dřeň. Banán oloupeme a nakrájíme na kolečka. Jahody umyjeme a rozpůlíme.
Takto připravené ingredience nasypeme do mixéru (nebo do vyšší nádoby, pokud používáme tyčový mixér), přidáme vodu a směs najemno rozsekáme.
Hotový krém servírujeme do misek a zdobíme čerstvými jahodami.