Pikantní maso s česnekem recept
Pikantní maso s česnekem je jako správná minutka připravené během chvíle. Jen si dopřejte čas na marinování. Podáváme ho s rýží nebo hranolky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 stroužky česneku
- 300 g vepřové kýty
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička worcesterové omáčky
- 4 lžíce olivového oleje
- mletý černý pepř
- mletá sladká paprika
- mořská sůl
Způsob přípravy
V míse smícháme sojovou omáčku, worcesterovou omáčku, olej, utřený česnek, špetku pepře a papriky a špetku soli. Dobře vše promícháme.
Vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky a promícháme ho se směsí v míse. Na dvě hodiny pak zakrytou mísu uložíme do ledničky.
Po této době ve vysoké pánvi zahřejeme trochu oleje a masovou směs na něm osmahneme do změknutí masa. Podle potřeby občas mícháme. Celý proces vaření může trvat asi 5 minut.
Pak maso zakryjeme poklicí, necháme ho dvě minuty odpočinout a hned podáváme s vybranou přílohou.