Bramborová polévka s játry recept

Lukáš Svítil

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Tento recept je na super lahodnou bramborovou polévku, kterou skvěle obohacuje chuť masa v podobě jater. Recept na tuto bramborovou polévku lze brát jako jeden ze základních, protože v kredencích, šuplících a v hlavách mnoha lidí leží nejrůznější varianty na recept na bramborovou polévku.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 3 dkg másla
  • 3 dkg cibule
  • 5 dkg různé kořenové zeleniny
  • 10 dkg jater
  • 20 dkg brambor
  • 1 1/2 litru vody
  • sůl
  • 2 dkg tuku
  • 2 dkg hladké mouky
  • 5 dkg čerstvých hub
  • mletý pepř
  • 1 dl mléka
  • 1 žloutek
  • trochu zelené petržele


Způsob přípravy

Na rozpuštěné máslo dáme očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou zeleninu, nakrájená játra, občas podlijeme horkou vodou a udu­síme do měkka.

Omyté brambory uvaříme ve slupce, oloupáme a spolu s udušenou zeleninou a játra prolisujeme. Zalijeme vařící vodou, osolíme a vaříme.

Z tuku a mouky usmažíme světlou jíšku, dáme do polévky, přidáme očištěné, umyté a nakrájené houby a vaříme.

Do hotové polévky přidáme mlety pepř, v mléce rozmíchaný žloutek a sekanou zelenou petržel. Podáváme s osmaženou houskou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bramborová polévka s játry recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bramborová polévka s játry.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bramborová polévka játry .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bramborová polévka s játry

Kde najít informace



×