Domácí kečup bez vaření recept
Používáte často kečup jako přílohu? Zkuste si vyrobit doma svůj vlastní. Díky tomuto receptu můžete zkusit domácí kečup, který nebude přeslazený a plný konzervantů, jako většina běžně dostupných kečupů v obchodech. V receptu je použit protlak, takže výsledný domácí kečup zvládnete vyrobit celkem rychle a bez vaření.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 90 g rajského protlaku,
- 3 datle,
- 50 ml vody,
- 1 lžíce jablečného octa,
- 0,5 lžičky soli,
- špetka mleté papriky
Způsob přípravy
Připravte si mísu, do které vložíte všechny přísady. Promíchejte a nechte 20 minut odstát.
Směs rozmixujte tyčovým mixérem. Přelijte do sklenice s víkem a skladujte v lednici.
Tento kečup je bez konzervačních látek, proto jej k pokrmům připravujte nejlépe vždy čerství. V lednici neskladujte déle než jeden týden.