Salát z červené řepy s kozím sýrem a rukolou recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření15 minPočet porcí1 porce

Červená řepa doplní hladinu železa i minerály, rukola je bohatá na vitamín C, beta karoten a kozí sýr na kvalitní bílkoviny. Tento salát je \"nacpaný\" prospěšnými látkami, skvěle chutná a ještě dobře zasytí.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 200 g vařené červené řepy
  • 100 g čerstvého kozího sýra
  • hrst rukoly
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

Řepu můžeme koupit předvařenou a nebo čerstvou. Tu je ale třeba tepelně upravit. Bulvy řepy vložte do studené vody, osolte, hrnec zakryjte a vodu přiveďte k varu. Než řepa změkne, bude to trvat hodinu až dvě. Doba vaření se odvíjí od velikosti jednotlivých kousků řepy.

Změklou řepu necháme chvilku vychladnout a poté ji oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. U předvařené varianty předchozí kroky přeskočíme a vrhneme se rovnou na krájení.

Na talíř naaranžujeme nakrájené plátky řepy. Doprostřed nasypeme omytou nakrájenou rukolu a rozdrobíme kozí sýr. Salát zakápneme olivovým olejem, dochutíme solí, pepřem a podáváme s pečivem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Salát z červené řepy s kozím sýrem a rukolou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu salát červené řepy kozím sýrem rukolou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Salát z červené řepy s kozím sýrem a rukolou

Kde najít informace



×