Salát z červené řepy s kozím sýrem a rukolou recept
Červená řepa doplní hladinu železa i minerály, rukola je bohatá na vitamín C, beta karoten a kozí sýr na kvalitní bílkoviny. Tento salát je \"nacpaný\" prospěšnými látkami, skvěle chutná a ještě dobře zasytí.
Ingredience receptu
- 200 g vařené červené řepy
- 100 g čerstvého kozího sýra
- hrst rukoly
- olivový olej
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
Řepu můžeme koupit předvařenou a nebo čerstvou. Tu je ale třeba tepelně upravit. Bulvy řepy vložte do studené vody, osolte, hrnec zakryjte a vodu přiveďte k varu. Než řepa změkne, bude to trvat hodinu až dvě. Doba vaření se odvíjí od velikosti jednotlivých kousků řepy.
Změklou řepu necháme chvilku vychladnout a poté ji oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. U předvařené varianty předchozí kroky přeskočíme a vrhneme se rovnou na krájení.
Na talíř naaranžujeme nakrájené plátky řepy. Doprostřed nasypeme omytou nakrájenou rukolu a rozdrobíme kozí sýr. Salát zakápneme olivovým olejem, dochutíme solí, pepřem a podáváme s pečivem.