Hruškové řezy recept
Nepečený dort z korpusem z kuskusu, je ideální pro letní dny. Je lahodný a přesto velmi lehký. Jeho příprava je snadná a rychlá. Hrušky můžete nahradit jakýkoli jiným letním ovocem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 hrušky,
- 1 vanilkový puding,
- 50 g hrozinek,
- 4 lžíce agaru,
- 3 lžíce citronové šťávy,
- 100 g kuskusu,
- 1000 ml mandlového mléka,
- 2 lžíce kokosu,
- 8 lžic agávového sirupu,
- špetka soli,
Způsob přípravy
V hrnci s polovinou mandlového mléka povaříme po dobu 10 minut kuskus. Přidáme špetku soli, kokos a polovinu agávového sirupu a uvaříme do husté kaše. Kaši rozvrstvíme rovnoměrně do dortové formy a dáme vychladit do lednice.
Hrušky oloupeme a nastrouháme do hrnce. Přisypeme vanilkový puding a hrozinky. Krátce povaříme na mírném ohni, zhruba 5 minut. Po vychladnutí rozetřeme hruškovou náplň na korpus.
V druhé polovině mandlového mléka necháme rozpustit po dobu 30 minut agar a poté přivedeme k varu. Přidáme druhou polovinu agávového sirupu, citronovou š´távu a povaříme 10 minut. Polevou zalijeme korpus a necháme ztuhnout v lednici.