Kuřecí tetrazzini
Kuřecí tetrazzini, tyto zapečené těstoviny s houbami a kuřecím masem jsou úžasným a lahodným pokrmem. Jedno z vynikajícíc...
Filátko a pyré s kaštany
Filátko a pyré s kaštany může být hlavním jídlem na štědrý večer. Trochu netradiční, ale rozhodně výborná sváteční večeře...
Máslo a tuky, nejrozšířenější druhy a způsoby použití při přípravě jídel
Na výběr je těchto surovin celá řada. Používají se na vaření i na mazání například na chleba. I když dnešní trend ke zdra...
Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
Sestavili jsme pro vás seznam top 3 brilantního sedmichodového vánočního menu. Pokud se nebojíte změny a chcete letošní V...
Domácí máslo
Domácí máslo je voňavé, lehoučké a rozplývá se na jazyku. Z tohoto množství čerstvé smetany získáme asi 350 g másla a 60...
Croquembouche
Tradiční francouzský křupavý dezert, jeden z představitelů haute kuchyně z počátku 19. Století. Tradičně crocambushi slou...
Plněné bedly
Plněné bedly zapečené v troubě jsou gurmánskou pochoutkou. Kromě bedel můžete použít i jiné větší houby....
Jak si doma vyrobit máslo
Nechceme se přece v obchodech přetlačovat s davem a nakupovat předražené máslo do zásoby, protože co kdyby náhodou nebylo...
Jak na domácí ochucené máslo
Ochucené máslo je velice lahodné a má mnoho variací. Je skvělé k večeři s celozrnným pečivem nebo opečenými toasty. Hodí ...
Ghee - zdravé přepuštěné máslo
Už naše babičky věděli proč je konzumace přepuštěného másla zdravá. Ghee neboli také přepuštěné máslo má mnoho kladných v...
Těstoviny s kuřetem a sýrovou omáčkou Alfrédo
Tyto těstoviny s omáčkou a kuřetem si oblíbí především děti. Výborná sýrová omáčka, která se lepí na těstoviny, a k tomu ...
Vosí hnízda
Vosí hnízda neboli včelí úly, jak se jim také někdy říká, mají jednu obrovskou výhodu. Připravit je můžete klidně na Štěd...
Velikonoční sladkosti: beránek, mazanec i boží milosti snadno a jednoduše
Svátky jara jsou v plném proudu a k nim se váže také spousta tradic, včetně pečení sladkých moučníků v podobě beránků, ma...
Ořechy jako zdroj kvalitních látek
Snažíte se žít zdravě? Chcete mít ve své stravě zastoupeny všechny makroživiny (sacharidy, tuky, bílkoviny)? Preferujete ...
Těstoviny s tuňákem
Těstoviny s tuňákem je velmi chutné a syté jídlo, které si připravíme snadno v jednom rendlíku. Může to být výborný oběd ...
Kuřecí prsa s paramezánem
Kuřecí prsa s paramezánem v křupavé kůrce s omáčkou Marinara chutnají jako pravé italské jídlo. Můžeme je podávat třeba ...
Máslové skořicové rolky
Máslové skořicové rolky polité vanilkovou polevou báječně voní a ještě lépe chutnají. Třeba ke kávě nebo k čaji. Troub...
Recept na roládu s pekanovými ořechy
Vynikající recept na nepečenou roládu s pekanovými ořechy a delikátním karamelovým krémem jako polevou oceníte nejen vy, ...
Jednoduše poznejte kvalitní suroviny a upečte 100 let staré recepty
Zní to jako největší klišé na světě, ale právě na Vánoce vybírejte z kvalitních a poctivých surovin, nejlépe z domácí pro...
Dušená mrkev
Dušená mrkev je skromné, ale velmi chutné jídlo. Jako přílohu je nejlepší podávat vařené brambory. Snadno a rychle si ta...
Francouzský cibulový koláč
Francouzský cibulový koláč si určitě zamilujete. Může být hlavním jídlem, může být třeba pohoštěním k vínu. Rozhodně ho z...
Vánoční úly
Vánoční úly (nebo také včelí úly, vosí hnízda) to je jeden z druhů nepečeného vánočního cukroví, které na vánoce připrav...
Svíčková na smetaně s knedlíkem – národní poklad a cenné dědictví
Svíčková na smetaně je v povědomí mnoha lidí královnou české kuchyně. A právem, protože právě svíčková na smetaně pro spo...
Základní těsta na nejoblíbenější vánoční cukroví
V mnoha kuchyních už se roztápí trouby a ve vzduchu se line sladká vůně vanilkového cukru a koření. Do Vánoc chybí už jen...
Hovězí Stroganoff
Jestliže nechcete použít svíčkovou nebo panenku, můžete zkusit mleté hovězí maso. Podle wikipedie, se stroganoff poprv...
Vosí hnízda
Je to typické vánoční cukroví, někdy ho nazýváme včelí úly. Nejdříve rozdrtíme na jemno sušenky, přidáme mléko, rum, r...
Kuře na víně
Snadno si doma připravíme kulinářskou lahůdku kuře na víně s houbami. Podáváme s křupavou bagetou, nebo pečenými brambory...
Rybí polévka
Rybí polévka je součástí tradiční vánoční večeře téměř v každé české domácnosti. Má různé varianty, ale základní ingredie...
Segedínský guláš z vepřového masa
Segedínský guláš z vepřového masa s houskovým knedlíkem je jídlo, které má spoustu příznivců. Chuť kysaného zelí ve smeta...
Kokosové pracny
Kokosové pracny jsou úplně jiné, než ty s ořechy, které známe. Voní a chutnají po kokosu a jsou opravdu výtečné. Rozhodn...
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater je skvělá na čerstvém pečivu k snídani i ke svačině. Připravíme si ji jednoduše sami doma....
Pstruh pečený v troubě
Pstruh pečený v troubě na másle je lehké, zdravé a téměř dietní jídlo. Podáváme ho většinou s bramborem, případně přidám...
Hruškový Tarte Tatin
Vyzkoušejte zajímavou variaci na obrácený francouzský koláč s jablky. Místo jablíček můžete použít hrušky. Koláč tak bude...
Pórková polévka s krupicovými noky
Polévky můžeme podávat jako součást menu nebo jako samostatné jídlo. Např jako lehká večeře....
Svíčková na smetaně
Když se řekne Svíčková na smetaně, každý na jazyku ucítí tu jemnou a lahodnou chuť kořenové zeleniny, dochucené smetanou....
Rybízovo-meruňkový letní koláč
Na svačinu, ke kávě nebo čaji se hodí ovocný koláč. Čerstvé ovoce ze zahrádky nebo z trhu nás přímo vybízí upéct něco d...
Treska s bylinkovým máslem
Treska s bylinkovým máslem je lehké, téměř dietní jídlo. Její příprava je velmi jednoduchá a času zabere pramálo. Příloho...
Krkonošské kyselo
Kyselo není nic jiného, než odvar z čerstvých nebo sušených hub zahuštěný chlebovým kváskem. Chuť a energetickou hodnotu ...
Nákyp s rýží a jablky
Nákyp s rýží a jablky je jídlo jako stvořené pro milovníky sladkých jídel. Nemá chybu. Díky jablkům je lehký a vláčný. C...
Zapečený baklažán
Zapečený baklažán je zeleninové jídlo hodící se i pro vegetariány. A když použijete kukuřičnou nebo pohankovou mouku, můž...
Biftek s vejci
Biftek s vejci podávejte s opečenými brambory nebo s hranolky. Vhodnou přílohou budou i sezónní zeleninové saláty....
Rybízový koláč
Rybízový koláč je vyloženě letní moučník. Sladká žmolenka tu krásně doplňuje svěží nakyslost čerstvého rybízu....
Dýňové cappuccino
Receptů na polévky z dýně hokaido je nespočet, my ale přinášíme horkou novinku letošní dýňové sezóny. Už jste někdy vyzko...
Krůta s kaštanovou nádivkou
Křehká a šťavnatá krůta s nádivkou z jedlých kaštanů je chloubou každé sváteční tabule. Připravte si doma tuto delikatesu...
Vánoční medové koule
Vánoční medové koule upečte těsně před Vánoci. Protože jinak je nejspíš budete muset upéci znovu....
Telecí roláda
Telecí roláda nadívaná mandlovou nádivkou je sváteční pečeně. A k ní se hodí například bramborová kaše....
Francouzská cibulová polévka
Cibulová polévka je skvělý lék na všemožné neduhy, kterými trpíme po dlouhé zimě. Nikdy předtím jste nevařili? Cibulová p...
Zapražená zeleninová polévka
Během jara a léta, kdy je všude dost zeleniny, by byl hřích nezkusit výbornou zapraženou zeleninovou polévku. Recept může...
Mrkvová polévka
Mrkvová polévka a její recept najdete právě zde, i když někde doma jistě máte také ten svůj. Tento recept na mrkvovou pol...
Květáková polévka s uzeným sýrem
Tento recept na květákovou polévku je vylepšen o uzený sýr, který dodá jídlu správný říz. Květáková polévka s uzeným sýre...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Z burakoveho masla recepty