Kuřecí prsa s paramezánem recept
Kuřecí prsa s paramezánem v křupavé kůrce s omáčkou Marinara chutnají jako pravé italské jídlo. Můžeme je podávat třeba se špagetami.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička nasekané zelené petržele
- 16 lžiček strouhaného parmezánu
- 8 menších porcí kuřecího masa
- 1 lžička nasekaného rozmarýnu
- 1/2 hrnku sýru mozzarella
- mletý černý pepř
- sůl
- 2 lžíce másla
- 1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu
- 1,5 hrnku omáčky Marinara
- rajčatová omáčka Marinara:
- 1 nadrobno nakrájená mrkev
- 900 g naložených rajčat
- 2 stroužky česneku
- 1 celerový stonek
- 2 bobkové listy
- 1/2 hrnku olivového oleje
- 1 nadrobno nakrájená cibule
- 5 lístků bazalky
- 2 lžíce másla
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Kuřecí prsa s paramezánem v křupavé kůrce s omáčkou Marinara chutnají jako pravé italské jídlo. Můžeme je podávat třeba se špagetami. Připravíme si omáčku ve velkém hrnci, kde zahřejeme olej na střední teplotu, přidáme cibuli a utřený česnek, a restujeme, až cibule zesklovatí. Přidáme nakrájenou mrkev, nakrájený stonek celeru, mletý pepř, bobkový list, bazalku a rajčata, a vše dusíme asi hodinu, až směs zhoustne. Nyní odstraníme bobkový list, přidáme 2 lžíce másla, promícháme a dochutíme kořením. Hotovou směs rozmixujeme v mixéru na hladkou omáčku. Můžeme ji v uzavřených nádobách skladovat v mrazničce až 6 měsíců.
V malé misce rozdrtíme petržel, tymián a rozmarýn v rostlinném oleji. Přidáme špetku pepře a soli. Touto bylinkovou směsí potřeme jednotlivé porce kuřecích prsou po obou stranách. Naskládáme je do pekáče a v troubě předehřáté na 260 stupňů necháme péci po každé straně 2 minuty, až zhnědnou. Pak porce kuřete hustě posypeme nakrájenou mouzzarellou, strouhaným parmezánem, na povrch položíme kousky másla a znovu pečeme tak dlouho, až se sýry roztaví a maso je propečené. Maso servírujeme s omáčkou Marinara a posypané strouhaným sýrem.