Kopřivový špenát recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí4 porce

Jednoduchá krémová příloha z kopřiv je lahodný a rychlý způsob, jak přidat do stravy vitamíny, minerály a bílkoviny. Vařené, pak restované na másle s česnekem, muškátovým oříškem a směsí zakysané smetany a mléka, toto jídlo v balkánském stylu je snadné a rychlé. Nejlepší ze všeho je, že je výživné a chutné!
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 45 dkg čerstvě natrhané a omyté mladé kopřivy
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku nakrájené nebo mleté
  • 1 lžíce univerzální mouky
  • ½ šálku vyhrazené tekutiny na vaření kopřivy
  • ¼ čajová lžička mletého muškátového oříšku
  • ⅓ šálek mléka
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti


Způsob přípravy

Vyčistěte a opláchněte připravené kopřivy a přiveďte velký hrnec vody k varu. Přidejte kopřivy a vařte, dokud nezvadnou, asi 5-10 minut. Nakonec přeceďte.

Ve velké litinové nebo nepřilnavé pánvi zahřejte dvě lžíce másla a dva stroužky česneku na středním ohni, dokud nebude česnek voňavý, asi 30 sekund.

Vmíchejte jednu lžíci mouky a restujte asi jednu minutu, dokud nebude směs hladká a bublinková.

Přidejte kopřivu a ½ šálku vody a vařte. Kopřivu za stálého míchání dusíme, dokud se kapalina neodpaří, asi 10 minut.

V malé misce vyšlehejte ⅓ šálku mléka a dvě lžíce zakysané smetany. Nakonec směs vmíchejte do kopřiv. Přidejte špetku muškátového oříšku; dochuťte solí a pepřem. Vařte na středním ohni, dokud směs nezhoustne, asi 3-5 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kopřivový špenát recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kopřivový špenát.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kopřivový špenát .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kopřivový špenát


×