Těstoviny s kuřetem a sýrovou omáčkou Alfrédo recept

Lukáš Svítil

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Tyto těstoviny s omáčkou a kuřetem si oblíbí především děti. Výborná sýrová omáčka, která se lepí na těstoviny, a k tomu křupavé kuřecí maso. Právě jednoduchost chutí výrazně zaujme, aniž by byl požitek z jídla umenšen. Snadná příprava a vděčnost strávníků vás přesvědčí o tom, že vařit tento recept bude navždy dobrým nápadem.

Co Alfrédo je?

Alfrédo je jemná krémová omáčka dělaná na pánvi, který je uvařená z másla a sýra Parmigiano-Reggiano. Existuje samozřejmě několik variant a druhů tohoto jídla. Na rozdíl do bešamelové omáčky ji lze konzumovat hned po přípravě. Omáčkou Alfrédo můžete přelít i cokoliv jiného, například brokolici. Ovšem nejlépe chutná s těstovinami. Tento recept bude s fettuccini a dozlatova opečenými kuřecími prsíčky, díky nimž bude i ten nejobyčejnější večer tak trochu výjimečný.

Ingredience a čas

Zajděte do obchodu, tam popadněte těstoviny fettuccine, smetanu, parmezán a pár kuřecích prsou a tím budete vše podstatné, co potřebujete. Máslo by mělo být neochuzené s co největším obsahem tuku. Délka přípravy je asi 30 minut, ale jakmile dostanete recept do ruky, můžete dobu přípravy stáhnout na minut 20.

Budete potřebovat dvě kuchyňské nádoby. Velký hrnec na vaření těstovin a velkou pánev na kuřecí prsa a přípravu omáčky.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 gramu těstovin fettuccine
  • 2 kuřecí prsa bez kůže
  • 1 čajová lžička soli
  • ½ čajové lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 8 lžící másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek tučné smetany
  • 1 hrnek nastrouhaného parmazánu
  • ¼ čajové lžičky muškátového oříšku
  • k podávání hrubě nasekaná čerstvá petželka


Způsob přípravy

Přiveďte osolenou vodu ve velkém hrnci k varu a těstoviny vařte 8 až 10 minut, dokud nebudou al dente. Půl šálku vody z těstovin si uchovejte na redukci omáčky.

Kuřecí prsa omyjte, osušte a osolte a opepřete.

Na velké pánvi rozehřejte olej na středně velkém plameni, zhruba 2 až 3 minuty. Nepoužívejte nepřilnavou pánev. Rozpálený olej rozlijte tak, aby byla celá plocha pánve olejem pokrytá. Přidejte kuře a nechte péct 5 až 7 minut, dokud není zlatohnědé. Pokud je kuře zespodu k pánvi přilepené, není ještě připravené na otočení.

Otočte kuře a přidejte k němu 1 lžíci másla. Krouživým pohybem máslo dostaňte všude pod kuře. Vnitřek kuřecích prsou by měl mít 75 stupňů Celsia. Trvat to bude asi 5 až 7 minut.

Kuře nakrájejte a zakryjte, aby bylo v teple. Nechte 3 minuty odpočívat. Nakrájejte na 1,5 centimetrů tenké plátky. Zakryjte je alobalem.

Přidejte zbývajících 7 lžící másla a dejte na střední plamen, dokud se máslo nerozpustí, pak vložte česnek, který restujte, dokud nebude voňavý, půl minuty až minutu.

Nyní přichází na řadu omáčka Alfrédo. Vmíchejte smetanu, parmazán, muškátový oříšek, zbývající ¼ čajové lžičky soli a zbývající ¼ čajové lžičky pepře. Vařte 3 až 4 minuty. Pokud bude omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody z těstovin.

Přidejte scezené těstoviny a důkladně promíchejte, aby se obalily v omáčce. Rozdělte těstoviny s omáčkou na talíře a navrch dejte orestované kuře. Ozdobte petrželkou, ještě trochou parmazánu a na přání mletým černým pepřem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Těstoviny s kuřetem a sýrovou omáčkou Alfrédo recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu těstoviny kuřetem sýrovou omáčkou alfrédo .
Hledat podobné recepty na internetu jako Těstoviny s kuřetem a sýrovou omáčkou Alfrédo


×