Treska s bylinkovým máslem recept
Treska s bylinkovým máslem je lehké, téměř dietní jídlo. Její příprava je velmi jednoduchá a času zabere pramálo. Přílohou může být zelenina nebo také vařené brambory.
(celý recept)
Ingredience receptu
- bylinkové máslo:
- 60 g másla
- 1/2 citronu
- 2 lžíce nadrobno nasekané petrželky
- ryba:
- 1 filet z tresky
- 50 ml bílého vína
- 1/2 citronu
- mořská sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Nejprve si předem připravíme bylinkové máslo. Do změklého másla přidáme nasekanou zelenou petrželku, šťávu z poloviny citronu a důkladně promícháme. Ze směsi vytvarujeme malé válečky, uložíme je do ledničky a necháme ztuhnout.
Rybí maso pokapeme trochou citronové šťávy, lehce ho osolíme a necháme 20 minut uležet. Mezitím si troubu předehřejeme na 200 stupňů. Nyní rybu pokapeme bílým vínem a vložíme do předehřáté trouby na rošt potřený olejem.
Podle tloušťky rybu pečeme asi 15 - 25 minut, až zrůžoví. Na talíři na každou horkou porci ryby položíme váleček bylinkového másla.