Treska s bylinkovým máslem recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí2 porce

Treska s bylinkovým máslem je lehké, téměř dietní jídlo. Její příprava je velmi jednoduchá a času zabere pramálo. Přílohou může být zelenina nebo také vařené brambory.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • bylinkové máslo:
  • 60 g másla
  • 1/2 citronu
  • 2 lžíce nadrobno nasekané petrželky
  • ryba:
  • 1 filet z tresky
  • 50 ml bílého vína
  • 1/2 citronu
  • mořská sůl
  • olivový olej


Způsob přípravy

Nejprve si předem připravíme bylinkové máslo. Do změklého másla přidáme nasekanou zelenou petrželku, šťávu z poloviny citronu a důkladně promícháme. Ze směsi vytvarujeme malé válečky, uložíme je do ledničky a necháme ztuhnout.

Rybí maso pokapeme trochou citronové šťávy, lehce ho osolíme a necháme 20 minut uležet. Mezitím si troubu předehřejeme na 200 stupňů. Nyní rybu pokapeme bílým vínem a vložíme do předehřáté trouby na rošt potřený olejem.

Podle tloušťky rybu pečeme asi 15 - 25 minut, až zrůžoví. Na talíři na každou horkou porci ryby položíme váleček bylinkového másla.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Treska s bylinkovým máslem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Treska s bylinkovým máslem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu treska bylinkovým máslem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Treska s bylinkovým máslem

Kde najít informace



×