Hrníčková vánočka recept
Nebaví vás stát hodiny u plotny, ale milujete tradiční vánočku? Připravili jsme si pro vás recept na toto vláčné vánoční pečivo, které budete mít hotové za pouhých 45 minut.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 hrnek = 250 ml
- 3 hrnky hladká mouka
- 1 hrnek teplé mléko
- 1 kostka droždí
- 5 PL kr. cukr
- 1 bal. vanilkový cukr
- 10 PL rozpuštěné máslo
- Špetka soli
- 2 ks žloutky
- Rozinky podle chuti
Způsob přípravy
Teplé mléko, vanilkový a kr. cukr, smícháme v malé misce, přidáme čerstvé droždí a necháme vzejít kvásek.
Připravíme si velkou misku na těsto, kde smícháme ostatní suroviny a přidáme kvásek. Polud to bude potřeba, přidejte více mouky. Hotové těsto dejte kynout na teplé místo.
Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 stejné části, ze kterých vyvroříte prameny a spletete je dohromady. Hotovou vánočku dáme na plech a nechejte cca půl hodiny odpočinout. Nakonec dáme do vyhřáte trouby a pečeme 30 minut na 170 stupňů.