Paštika z kuřecích jater recept
Paštika z kuřecích jater je skvělá na čerstvém pečivu k snídani i ke svačině. Připravíme si ji jednoduše sami doma.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g kuřecích jatýrek
- 1 menší cibule
- 3 stroužky česneku
- špetka soli
- špetka mletého černého pepře
- 150 g tuhého másla
- 70 g přepuštěného másla
- 60 ml koňaku
- 60 ml sladké smetany
Způsob přípravy
Na 20 g másla krátce osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku s utřeným česnekem. Asi po třech minutách přidáme dobře očištěná a odblaněná játra, nakrájená na menší kousky. Vše zalijeme koňakem a krátce povaříme.
Vychladlou směs nyní společně se smetanou, tuhým máslem nakrájeným na kousky, solí a pepřem rozmixujeme na hladkou kaši.
Hotovou paštiku ještě propasírujeme přes sítko, nalijeme ji do sklenice a povch zalijeme přepuštěným máslem. Sklenici s paštikou necháme vychladit v ledničce několik hodin.