Paštika z kuřecích jater recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí8 porcí

Paštika z kuřecích jater je skvělá na čerstvém pečivu k snídani i ke svačině. Připravíme si ji jednoduše sami doma.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 300 g kuřecích jatýrek
  • 1 menší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • špetka soli
  • špetka mletého černého pepře
  • 150 g tuhého másla
  • 70 g přepuštěného másla
  • 60 ml koňaku
  • 60 ml sladké smetany


Způsob přípravy

Na 20 g másla krátce osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku s utřeným česnekem. Asi po třech minutách přidáme dobře očištěná a odblaněná játra, nakrájená na menší kousky. Vše zalijeme koňakem a krátce povaříme.

Vychladlou směs nyní společně se smetanou, tuhým máslem nakrájeným na kousky, solí a pepřem rozmixujeme na hladkou kaši.

Hotovou paštiku ještě propasírujeme přes sítko, nalijeme ji do sklenice a povch zalijeme přepuštěným máslem. Sklenici s paštikou necháme vychladit v ledničce několik hodin.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Paštika z kuřecích jater recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Paštika z kuřecích jater.
Nebo hledejte podobné podle části názvu paštika kuřecích jater .
Hledat podobné recepty na internetu jako Paštika z kuřecích jater

Kde najít informace



×