Nákyp s rýží a jablky recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí8 porcí

Nákyp s rýží a jablky je jídlo jako stvořené pro milovníky sladkých jídel. Nemá chybu. Díky jablkům je lehký a vláčný. Chutná studený i teplý.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 5 jablek
  • 1 hrnek rýže (kulatozrnné)
  • 4 hrnky mléka
  • 6 lžic cukru krupice
  • 4 vejce
  • 120 g másla
  • 1 citron
  • špetka skořice
  • kandované ovoce
  • sůl


Způsob přípravy

Do mléka přidáme špetku soli a rýži v něm uvaříme doměkka na hustou kaši. Podle potřeby ji během vaření mícháme vařečkou. Potom do kaše přidáme 100 g másla a cukr a znovu dobře promícháme. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

Když kaše vychladne , přidáme do ní žloutky, oloupaná a nastrouhaná jablka, nadrobno nakrájené kandované ovoce, špetku skořice a lžičku nastrouhané citronové kůry. Znovu vše důkladně promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho také vmícháme do připravené kaše.

Zapékací mísu vymažeme zbytkem másla a přendáme do ní rýžovou kaši. V předehřáté troubě pak nákyp pečeme přibližně půl hodiny dozlatova. Hned ho nakrájíme a podáváme, nebo ho necháme vychladnout, pak teprve nakrájíme a podáváme studený.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Nákyp s rýží a jablky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Nákyp s rýží a jablky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu nákyp rýží jablky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Nákyp s rýží a jablky

Kde najít informace



×