Pórková polévka s krupicovými noky recept
Polévky můžeme podávat jako součást menu nebo jako samostatné jídlo. Např jako lehká večeře.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 ks pórek
- 2 ks slepičí bujón
- 4 stroužky - český česnek
- 1 ks červená kuchyňská cibule
- kousek čerstvého másla
- jemná dětská krupička
- 2 ks vajíčka
- kari koření
- kmín mletý
- černý pepř mletý
- sůl
Způsob přípravy
V hrnci si na kousku čerstvého másla osmahneme pokrájenou červenou kuchyňskou cibuli a stroužky česneku. Přisypeme na kolečka nakrájený pórek. Chviličku orestujeme a zalijeme vodou.
Vhodíme dva slepičí bujóny. Zahustíme jemnou dětskou krupičkou a vaříme.
Do misky si rozklepneme dvě vajíčka. Přidáme kousek čerstvého másla. Vmícháme jemnou dětskou krupičku. Okořeníme černým pepřem, mletým kmínem, solí a kari kořením. Vše důkladně zapracujeme až vznikne hustší těstíčko.
Dvěma kávovými lžičkami vykrajujeme z těstíčka podlouhlé nočky a dáme do polévky povařit. Chvíli povaříme a můžeme servírovat. Dobrou chuť.