Houskový knedlík v ubrousku
Ke guláši, k omáčkám jako je svíčková, koprovka i rajská je jako příloha skvělý houskový knedlík. Podávat se však dá i ja...
Houskový knedlík
Uvařit domácí houskový knedlík není nic složitého. Nevěříte? Nebojte se a vyzkoušejte! ...
Knedlíky mohou být jednoduše obohacené o vlákninu a ochuzené o kalorie
Po zkušenosti z reakcí cizinců je zřejmé, že kynutý knedlík je za hranicemi střední Evropy velká neznámá. A to si pochutn...
Top 10 příloh
Většinou si nikdo z nás nedovede představit klasický oběd bez přílohy. Všechny ty pečeně, dušená a smažená masa, omáčky s...
Domácí houskový knedlík se sušeným droždím
Domácí houskový knedlík se sušeným droždím je jednoduchý, a protože mnozí z nás nedají na tuto oblíbenou českou přílohu d...
Houskový knedlík
Klasická česká příloha jídel s omáčkou či sosem. Prřipravíme si mísu, ve které smícháme housku nakrájenou na malé kost...
Karlovarský knedlík
Šiška houskového těsta obohacená čerstvými bylinkami, to je karlovarský knedlík, tradiční příloha k masovým pokrmům. Kned...
Top 10 nej omáček
Říká se, že umět uvařit dobrou omáčku patří k základním kuchařským dovednostem. Máte-li dobrý recept, není to ale vůbec ž...
Podívejte se s námi pod pokličku historie české kuchyně…
Počátky české gastronomie ovlivnil náš keltský a slovanský původ. Česká Republika leží na samém středu, “křižovatce evrop...
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík je netradiční příloha ke všem omáčkám. Je trochu jiný než klasický houskový, ale moc dobrý....
Bramborový knedlík
Bramborový knedlík podle tohoto receptu je jednoduchý a uvařit ho dokáže i nezkušený kuchař. Je to velmi oblíbená příloha...
Rychlý knedlík bez lepku a laktózy
Rychlý knedlík bez lepku a laktózy z mikrovlnné trouby uvaříte za 5 minut i s přípravou. Zkuste to, opravdu to stojí za t...
Tafelspitz: rakouská specialita, kterou miloval sám císař
Vařené hovězí maso se spoustou příloh, to je tradiční rakouský pokrm Tafelspitz. Tato lahůdka se připravuje z hovězího za...
Jak na salát?
Tento článek je určen pro začátečníky v kuchyni, kteří se chystají na přípravu salátu a neví jak na to. Možná si řeknete,...
Bramborovo-česnekový knedlík
Recept na Bramborovo-česnekový knedlík, který vytvořil šéfkuchař Juraj Dohňanský pro Sodexo kuchařský workshop. Vhodný ke...
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík je labužnickou přílohou ke kuřeti na paprice nebo třeba ke kachně se zelím. Jednoduchý a rychlý. ...
Jemný jablečný koláč
Jemný jablečný koláč v tomto receptu je klasika, kterou pekly i naše babičky. Zkuste místo obvyklého štrúdlu něco jiného....
Japonský matcha tea
Jedinečný zelený čaj Matcha (vyslovuj „mača“) je japonský zelený čaj, který se liší svým charakterem a stylem podávání od...
Domácí tuhý šampon
Pryč s chemií! Klasické šampony obsahují poměrně drastické odmašťovací a čistící látky, které mohou vlasy vysušovat a po...
Jemný smetanový špenát
Jemný smetanový špenát je skvělou přílohou hlavně k pečeným masům. Lahodné a chutné zeleninové jídlo, podávané třeba s br...
Bramborový knedlík
Dobře uvařené bramborové knedlíky jsou chloubou každé kuchařky. Je to skvělá příloha pro různě připravená masa a napříkl...
Hovězí falešná svíčková recept
Recept a falešná svíčková s hovězím masem je jedno z nejklasičtějších jídel české kuchyně. Pochutná si na ní snad úplně k...
Krása po kapkách
Pro většinu žen je péče o tělesnou krásu součástí života. Pečují o své tělo, o pleť, o vlasy. Dnes hlavně s vydatnou pomo...
Domácí jogurtová maska je stále in
Není nad klasický bílý jogurt, který dodá tělu mnoho živin a na pleti dokáže zázraky. Vaši pleť hydratuje, provede peelin...
Kuře na paprice
Kuře na paprice je klasický recept už našich babiček. Sice to dříve spíše místo kuřete byla slepice, ale na receptu se ...
Roštěnky z hovězího masa
Roštěnky z hovězího masa jsou oblíbeným jídlem a na našem stole je vídáme poměrně často. Příprava je jednoduchá a s kva...
Masové kuličky do rajské omáčky
Masové kuličky do rajské omáčky si můžeme připravit i předem a zamrazit je. Kdykoliv pak máme chuť, stačí už jen uvařit ...
Kuřecí játra v omáčce
Kuřecí játra v omáčce jsou výborným tipem na jednoduchý oběd. Vůně omáčky přiláká strávníky ke stolu....
Dušené vepřové s kapustou
Dušené vepřové s kapustou je úplně nejlepší s vařenými bramborami. Ale klidně si jako přílohu uvařte houskový knedlík neb...
Králík pečený na zelí
Králík pečený na zelí můžeme podávat třeba s bramborovými knedlíky. Ale i houskový knedlík by se jako příloha k takto při...
Kuřecí prsa na smetaně
Kuřecí prsa na smetaně můžeme podávat s dušenou rýží. Také houskový knedlík nebo bramborové noky jsou dobrou volbou....
Rychlá a jednoduchá rajská omáčka
Tato rychlá a jednoduchá rajská omáčka je hotová během půlhodiny. Přidejte k ní těstoviny nebo houskový knedlík a vařené ...
Hovězí roštěná
Hovězí roštěná je jednou z oblíbených omáček v naší kuchyni. Stačí kvalitní maso, pár přísad a jako příloha houskový kned...
Cuketová koprovka
Cuketová koprovka je omáčka, kterou nemusíte zahušťovat moukou, tudíž je mnohem zdravější. A nepoznáte rozdíl, protože je...
Smetanová omáčka s vepřovou panenkou
Smetanová omáčka s vepřovou panenkou chutná jako pravá svíčková. Jemné maso, lahodná smetanová omáčka. Chybí už jen brusi...
Hovězí na česneku
Hovězí na česneku z výborného předního hovězího masa je jídlo, které nemůžete pokazit. Díky přednostem tohoto masa je šťa...
Kuře v omáčce s knedlíky
Kuře v omáčce s knedlíky je chutné a syté jídlo pro děti i dospělé. Nadýchaný a lehoučký domácí knedlík jistě všichni uví...
Tvarohový krém do dortů
Tvarohový krém do dortů, který můžete klidně použít i do pohárů s čerstvým ovocem. Když dort zároveň promazáváte marmelád...
Krémy do dortů
Krémy do dortů jsou důležitou součástí velké většiny doma pečených moučníků. Tento recept je jednoduchý, krém je lehký a ...
Bramborová polévka s pórkem
Bramborová polévka s pórkem je jemný a lahodný krém. Když k ní přidáte opečenou topinku, může to být výborná večeře nebo ...
Ovocné kynuté knedlíky
Ovocné kynuté knedlíky, ať už jsou s jahodami, meruňkami, švestkami nebo docela jiným ovocem, máme rádi hlavně my, milovn...
Svíčková omáčka s hovězím masem
Taky si čas od času dopřejete českou klasiku Svíčkovou omáčku? Já tedy rozhodně ano....
Koprová omáčka se smetanou
Máte taky rádi omáčky? V chladnějších měsících si rádi uděláme voňavé, teplé omáčky s přílohou. Co třeba koprovou omáčku ...
Segedínský guláš
Skvělé jídlo se zelím. To je segedínský guláš. Servírovaný s chlebem nebo knedlíkem. ...
Kuře v kari omáčce
Kuře v kari omáčce bude nejlepší s dušenou rýží. Ale ani knedlík nemusí být špatnou volbou....
Vepřové maso se zeleninovou omáčkou
Vepřové maso se zeleninovou omáčkou je lehké jídlo, například na sobotní oběd. ...
Dušené hovězí
Dušené hovězí můžeme podávat s jakoukoliv přílohou. Brambory, knedlík, rýže. A klidně i s kvalitními těstovinami....
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Uvařené bramborové knedlíky plněné uzeným masem na talíři rozkrojíme a polijeme sádlem ve kterém jsme usmažili dozlatova ...
Hrnkové knedlíky
Hrnkové knedlíky uvaříme jako přílohu pro různé omáčky. Jsou lehké a krásně nadýchané....
Bramborové knedlíky plněné zelím
Bramborové knedlíky plněné zelím doplníme osmaženou cibulkou a jídlo je hotové. Místo anglické slaniny můžeme použít i va...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Jemny houskovy knedlik recepty