Smetanová omáčka s vepřovou panenkou recept
Smetanová omáčka s vepřovou panenkou chutná jako pravá svíčková. Jemné maso, lahodná smetanová omáčka. Chybí už jen brusinky a houskový knedlík.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g vepřové panenky
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 červená cibule
- 1 plátek celeru
- 2 bobkové listy
- 6 kuliček černého pepře
- 4 kuličky nového koření
- 100 ml smetany
- masový vývar
- sůl
Způsob přípravy
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme olej a na kousky nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a celer. Všechno osmahneme dozlatova, pak přidáme vepřovou panenku, trochu vývaru, bobkový list, nové koření a pepř. Osolíme a vaříme všechno do změknutí masa. Vývar přidáme podle potřeby.
Maso a koření odstraníme z hrnce a všechnu zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem. Podle potřeby do omáčky přidáme sůl a nakonec vmícháme smetanu.
Panenku nakrájíme na plátky a vložíme do omáčky.