Smetanová omáčka s vepřovou panenkou recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Smetanová omáčka s vepřovou panenkou chutná jako pravá svíčková. Jemné maso, lahodná smetanová omáčka. Chybí už jen brusinky a houskový knedlík.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 600 g vepřové panenky
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 červená cibule
  • 1 plátek celeru
  • 2 bobkové listy
  • 6 kuliček černého pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • 100 ml smetany
  • masový vývar
  • sůl


Způsob přípravy

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme olej a na kousky nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a celer. Všechno osmahneme dozlatova, pak přidáme vepřovou panenku, trochu vývaru, bobkový list, nové koření a pepř. Osolíme a vaříme všechno do změknutí masa. Vývar přidáme podle potřeby.

Maso a koření odstraníme z hrnce a všechnu zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem. Podle potřeby do omáčky přidáme sůl a nakonec vmícháme smetanu.

Panenku nakrájíme na plátky a vložíme do omáčky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Smetanová omáčka s vepřovou panenkou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu smetanová omáčka vepřovou panenkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Smetanová omáčka s vepřovou panenkou

Kde najít informace



×