Bramborová polévka s pórkem recept
Bramborová polévka s pórkem je jemný a lahodný krém. Když k ní přidáte opečenou topinku, může to být výborná večeře nebo jednoduchý oběd. Místo kopru můžeme použít i petrželku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g brambor
- 2 pórky
- 1 šalotka
- 80 ml zakysané smetany
- 2 stroužky česneku
- 1,5 l kuřecího vývaru
- 2 snítky čerstvého kopru
- olivový olej
- mletý černý pepř
- sůl
Způsob přípravy
V hrnci na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájené pórky. Když cibule zesklovatí, přidáme utřený česnek a ještě 1 minutu vše restujeme.
Do hrnce přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, sůl a špetku pepře. Všechno zalijeme vývarem a vaříme 25 minut.
Když jsou brambory měkké, odstavíme polévku z plotny a tyčovým mixérem ji rozmixujeme na jemný krém. Vmícháme zakysanou smetanu, nadrobno nasekaný kopr, podle chuti dosolíme nebo přidáme pepř, a můžeme polévku podávat.