Karlovarský knedlík recept
Karlovarský knedlík je labužnickou přílohou ke kuřeti na paprice nebo třeba ke kachně se zelím. Jednoduchý a rychlý.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 5 plátků bílého toastového chleba
- 3 vejce
- 2 až 3 lžíce polohrubé mouky
- 80 g másla
- 100 ml sladké smetany
- sůl
- mletý černý pepř
- kari koření
- muškátový oříšek
Způsob přípravy
Toustový chleba nakrájíme na kostičky. Rozložíme je na plech a v troubě opečeme za občasného promíchání dozlatova.
Opečené pečivo nasypeme do mísy, přidáme rozpuštěné máslo, žloutky rozšlehané ve smetaně, špetku soli, kari, pepře a muškátového oříšku a důkladně vše promícháme. Podle potřeby přidáme mouku a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Ze směsi utvoříme dva válečky a každý pevně zabalíme do potravinové folie. Vidličkou folii na několika místech propíchneme a oba knedlíky vložíme do vroucí vody.
Vaříme asi 15 minut, pak ještě necháme 10 minut knedlíky odložené a zabalené. Po této době můžeme karlovarské knedlíky nakrájet a podávat.