Kuře v omáčce s knedlíky recept
Kuře v omáčce s knedlíky je chutné a syté jídlo pro děti i dospělé. Nadýchaný a lehoučký domácí knedlík jistě všichni uvítají s radostí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- kuře :
- 2 hrnky nakrájeného vařeného kuřecího masa
- 1 nastrouhaná žlutá cibule
- 1 stonek celeru
- 1/4 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek pokrájených zelených fazolek
- 2 hrnky kuřecího vývaru
- 2 mrkve
- 3 lžíce másla
- sůl
- mletý černý pepř
- knedlík:
- 2 ks staršího pečiva
- 350 g polohrubé mouky
- malý kousek droždí
- 250 ml mléka
- sůl
- 1 vejce
Způsob přípravy
Kuře v omáčce s knedlíky je chutné a syté jídlo pro děti i dospělé. Nadýchaný a lehoučký domácí knedlík jistě všichni uvítají s radostí. Ve vysoké pánvi rozpustíme máslo, nasypeme do ní na kostičky nakrájenou mrkev, pokrájený celer a cibuli a vše restujeme tak dlouho, až cibule zesklovatí. Občas zeleninu zamícháme, mělo by to trvat přibližně 4 minuty. Nyní do pánve nasypeme mouku, a po dobu jedné minuty ji za stálého míchání smažíme. Po této době do pánve nalijeme vývar,vše důkladně promícháme a omáčku přivedeme k varu.Teplotu snížíme a zvolna vaříme 5 minut. Nakonec omáčku dochutíme solí a pepřem, přidáme do ní nakrájené vařené kuřecí maso a pokrájené zelené fazolky, jídlo už jen prohřejeme a pánev odstavíme z plotny.
Do velké mísy rozdrobíme kousek droždí, lehce ho osolíme, zalijeme vlažným mlékem a přidáme vejce. Vše dobře promícháme a pak postupně zašleháváme polohrubou mouku až uhněteme hladké těsto, které se nelepí. Úplně nakonec do těsta zamícháme na malé kostičky nakrájené pečivo. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme těsto na teplém místě vykynout.Po vykynutí těsta z něho na vále uválíme dvě šišky a necháme je ještě 10 minut kynout. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, knedlíky do ní ponoříme a vaříme je asi 7 až 8 minut. Pak oba knedlíky otočíme a vaříme dalších 7 minut. Hotové knedlíky na prkénku hned nakrájíme nití nebo kráječem a můžeme je s omáčkou a kuřecím masem hned podávat.