Bramborové knedlíky plněné uzeným masem recept
Uvařené bramborové knedlíky plněné uzeným masem na talíři rozkrojíme a polijeme sádlem ve kterém jsme usmažili dozlatova nakrájenou cibulku. Také se k nim hodí dušené nebo nakládané zelí.
Ingredience receptu
- 300 g brambor
- 1 vejce
- 100 g polohrubé mouky
- mořská sůl
- 150 g uzeného masa
Způsob přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Pak je nastrouháme na struhadle nebo prolisujeme lisem na brambory.
Na vále smícháme nastrouhané brambory s moukou, vejcem a špetkou soli a zpracujeme hladké těsto. Vál posypeme moukou a z těsta rozválíme placku. Z ní nakrájíme menší čtverečky . Uzené maso nakrájíme na drobné kostičky, na každý čtverec těsta jich trochu položíme a těsto zabalíme .
Hotové plněné knedlíky vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme je, dokud nevyplavou na hladinu. Pak jeden knedlík na zkoušku vytáhneme a rozkrojíme. Pokud není uvařený, knedlíky vaříme ještě pár minut.