Houskový knedlík v ubrousku recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí16 porcí

Ke guláši, k omáčkám jako je svíčková, koprovka i rajská je jako příloha skvělý houskový knedlík. Podávat se však dá i jako hlavní jídlo, třeba opečený na másle, obalený v rozšlehaných vejcích. Těsto na knedlíky je nutné dobře vypracovat, aby do něj vniklo co nejvíce vzduchu a výsledek byl krásně nadýchaný. Teprve potom do těsta zapracujeme nakrájené pečivo. Pokud je těsto příliš jemné, je dobré vařit ho v látkovém ubrousku.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 g rohlíků nebo housek
  • 2 vejce
  • 280 - 300 ml mléka
  • 30 g másla
  • 50 g hrubé mouky
  • sůl


Způsob přípravy

Z vajec oddělíme žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

Pečivo nakrájíme na drobné kostičky, nasypeme je do misky a zvlčíme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali žloutky a sůl. Rohlíky necháme chvilku odpočinout, aby se do nich mohla tekutina vsáknout.

Do směsi poté vmícháme rozpuštěné máslo, prosátou mouku a nakonec sníh z bílků. Ten do těsta zapracujeme opatrně, aby se příliš neporušila jeho struktura. Těsto vytvarujeme do šišky a tu uložíme na navlhčenou a vyždímanou utěrku.

Utěrku ovineme kolem knedlíku a na obou koncích ji pevně uvážeme nití, a to co nejblíže k těstu, a pak ještě jednou, asi o centimetr dále.

Knedlík vložíme do vroucí osolené vody, zmírníme plamen a vaříme ho 5 minut. Po uplynutí této doby odstřihneme nitě, které jsou uvázané těsně u těsta, knedlík otočíme a vaříme dalších 20 minut.

Uvařený knedlík vybalíme z utěrky a ostrým nožem nebo nití ho nakrájíme na plátky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Houskový knedlík v ubrousku recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Houskový knedlík v ubrousku.
Nebo hledejte podobné podle části názvu houskový knedlík ubrousku .
Hledat podobné recepty na internetu jako Houskový knedlík v ubrousku


×